Saturday, June 7, 2014

Ucapan Ulangtahun Kelahiranmu

2 comments:


6 June 2014

Husni,
Selamat Menyambut Ulang Tahun ke-28
Semoga apa yang dihajati tercapai. Kau sudah pun jumpa tulang rusuk kau. Ini takdir yang ditentukan untuk kita. Nampaknya apa yang aku angan-angankan memang betul-betul sekadar angan-angan. Jaga dia baik-baik.


Dalam kenangan 2009-2012


Mungkin yang ni akhir setelah kau putuskan aku arwah dalam hidup kau. Sekian.




Friday, March 21, 2014

Kembali

2 comments:

Assalamualaikum 


Sekian lama begini, aku lebih selesa dan sangat selesa,
Seusai kisah lalu aku lebih menghargai,
Aku tak kisah apa itu lelaki perlu ada di sisi sebagai kekasih hati,
Sebab aku tahu Dia lagi setia tak pernah pergi tinggalkan aku sendiri,
Aku juga ada keluarga yang selalu bersama walau cela sana sini,
Kawan-kawan mereng sama-sama juga layankan saja diri ini.

Kau muncul kembali,
Tanpa aku duga telah terjadi.

Terkejut usah dikata,
Kalau ianya tidak diduga.

Bertenang,
Lagak biasa cuba balas lewat pesanan,
Dalam hati bukan kepalang jiwa melayang.

Cukup laa jawab yang perlu,
Tak perlu macam dulu,
Walau kau kata yang lalu biarkan berlalu,
Tapi aku memang sudah batu,
Hati beku,
Jiwa kayu.

Jangan kau harapkan apa-apa,
Setelah ini bukan aku yang lama,
Maaf semua.







Aku tau kau akan baca. Maaf tiada balasan panggilan atau pesanan. Sebab tiada kekuatan. Ya, yang lalu sudah menjadi sejarah. Namun, tak bermakna aku menjadi lebih mudah. Mudah untuk kau kecap salam perkenalan baru. Maaf aku masih lagi belum bersedia. Berapa lama? Tiada jawapan untuk itu. Maafkan aku sekali lagi. Bukan salah kau pun, tapi aku yang macam batu. Keras.








Thursday, February 6, 2014

Aku masih di sini

1 comment:

assalamualaikum dan salam sayang


"Kau ajarkan aku bahagia, kau ajarkan aku derita,
Kau berikan aku bahagia, kau berikan aku derita."


Sebenarnya, aku masih lagi menanti. Menanti dia di sini. Dia siapa? Tiada spesifikasi yang aku tetapkan. Sebab aku sendiri tak tahu siapakah gerangan. Kapan pula? Tiada jawapan yang pasti. Selagi mampu akan ku terus setia menanti dan menanti.


Suatu kesudahan mana mungkin bukan seperti yang diidamkan. Tapi tak salah terus berdoa moga suatu yang lebih baik jadi milik yang berkekalan.




Pernah juga aku terpikir jika Husni tu memang sudah jodoh aku. Iya sejauh mana pun dan selama mana pun berjauhan putus tanpa sebarang khabar tapi jika sudah ditetapkan-Nya apa aku mampu menolak? Sekadar lintasan fikiran aku. Yang mana aku sendiri tiada khabar daripadanya. Aku yang pilih jalan ni. 


Sekian.






Tuesday, January 21, 2014

Queen Victoria's

4 comments:
assalamualaikum dan salam sayang

1

2

3

4

5


Ade satu perkara yang aku kurang gemar. Bukan tak suka. Kurang gemar. Aku kurang gemar tangkap gambar time moving. Sebab?

1. Aku tak sempat nak menikmati the reality of the beauty.
2. I need time to get the feeling. Iye feeling menembak tu penting. Kalau tak haram gambar tu. Rasa nak cincang.
3. INTUITION | PASSION | PATIENT elements such a wonderful art for shooting! 

By the way, ini one of hasil menembak untuk setelah sekian lama. Peace yawwwww!








^^ v






Tuesday, January 14, 2014

Kekasih-Nya

2 comments:
assalamualaikum dan salam sayang



"... Dan tiadalah Kami mengutuskan engkau (wahai Muhammad), melainkan untuk menjadi rahmat bagi sekalian alam.."
Al-Anbia' - 107


Salam Maulidur Rasul





Tuesday, January 7, 2014

Sejarah

2 comments:

assalamualaikum dan salam sayang.


1999, that was the first time i step on this land of Penang. 

2010, I just really want to come back here with new title. That was a long long time ago when me and him build a dream to live together. Tapi takde rezeki nampaknya. We just end up bawak haluan masing-masing. Ade jodoh jumpe lagi.

But,

2013, I just come without plan! Yuppp, He's the greatest planner!



Entah taktau nape aku nak kena ingat balik kisah lama ni after for years. Tapi tipu laaa masa aku pi sana aku tak ingat kat dia kannn. No matter what, you're my first love kot. Itulah masalahnya! Apepon, aku doakan yang terbaek untuk awak!




Sape cakap aku ni takde sejarah bercinta? Ade. Tapi biarlah ia menjadi sejarah ye dop.?







Friday, November 1, 2013

Dalam seribu tu la ade satu

5 comments:
Assalamualaikum dan salam sayang



Jangan dibilangin abang. Kok udah begitu tertulis nya takdir kita. ecehhhh. Kontroversi bikin panas aja.




Biar miskin harta, biar tiada title orang ternama,
tapi hatinya sesuci selembut awan putih atas sana.


Wednesday, October 30, 2013

The Skyfall

4 comments:
Assalamualaikum dan salam sayang

Morning

Afternoon

Tempat yang sama. Beda masanya. Namun, cipataan-Nya tiada tandingan mana-mana.
Subhanallah! 



ni jemput ke blog baru member otai; oranglidi. eh, awans ni khas untuk lu!

Friday, October 25, 2013

Happy as food

2 comments:
Assalamualaikum dan salam sayang



stress je makan
makan je stress
makan is stress or stress is makan???



i think makan for happy.

( T____T ) *




Monday, October 21, 2013

She's soooo notty

4 comments:
assalamualaikum dan salam sayang




Ini kucing. Bukan anjing. Cuma kucing ni pandai menghanjeng.


Her name is Stokin.